Janneke 2018

Janneke Klompenhouwer
Daniëlle 2018
Daniëlle van Lieshout
 
Marijke 2018
Marijke van Klaveren

Silvère 2018

Silvère van Lieshout
Lisa (1)
Lisa Korthals Altes 
 

 

Teamfoto ACVA 2019500p

Team

 Janneke Klompenhouwer

is de docent van de Startersklassen en Koorklas D en geeft lessen in solfège en podiumpresentatie aan diverse groepen. Zij studeerde Docent Muziek aan het conservatorium van Rotterdam. Janneke zong in het Haags Kinderkoor en zingt in Vocaal Ensemble Cantamare. Zij heeft een grote affiniteit met de muziektheatrale kant van het werken met kinderkoor.

 

Daniëlle van Lieshout

is artistiek leider en directeur van de Academy of Vocal Arts. Zij dirigeert het Haags Kinderkoor en Musicanti Kinderkoor. Ze studeerde koordirectie in Rotterdam en Parijs en zingt zelf met enthousiasme in Vocaal Ensemble Cantamare. Ook dirigeert zij regelmatig ACVA VOCES, het kamerkoor van de ACVA.

 

Marijke van Klaveren

is dirigent van Koorklas A, Koorklas B en Koorklas C, docent solfège en zang en hoofdvakdocent aan de opleiding voor kinderkoordirigenten. Zij studeerde schoolmuziek, orgel, koordirectie en kerkmuziek aan de conservatoria van Den Haag en Rotterdam. Zij is de oprichter van de Academy of Vocal Arts en nog altijd een groot pleitbezorger voor een gezonde muzikale opvoeding. Zij is dirigent van het Voorburgs Vocaal Ensemble en dirigeert twee Dagkoren in Voorburg en Wassenaar.

 

Silvère van Lieshout

is bestuurder van de Academy of Vocal Arts. Hij is dirigent van het Jongenskoor, Vocaal Ensemble Cantamare, Young Men´s Chorus en Kamerkoor ACVA VOCES. Silvère zet zich al ruim 50 jaar met hart en ziel in voor de ontwikkeling van de (kinder- en jeugd)koorzang in Nederland. Hij organiseerde vele cursussen en workshops op dat gebied, en publiceerde verschillende artikelen en uitgaven, waaronder de methode Jongleren. Hij streeft ernaar (jonge) mensen dichter bij de taal van de muziek te brengen. Silvère van Lieshout werd in 2008 wegens zijn verdiensten voor de kinderkoorzang door het Europees Muziek Festival voor de Jeugd benoemd tot  ambassadeur van dit toonaangevende festival in Europa. In 2013 is hij eveneens voor zijn verdiensten voor de kinderkoorzang in Nederland benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

 

Lisa Korthals Altes

is docent zang en solfège bij de Academy of Vocal Arts. Lisa is al op jonge leeftijd begonnen met zingen bij de ACVA en zingt nog steeds met veel plezier in Vocaal Ensemble Cantamare en het ACVA Ensemble. In 2023 studeerde zij af als professioneel zangeres aan Codarts, het Conservatorium van Rotterdam.