Janneke (72) (Kopie)

Janneke Klompenhouwer
Danielle (13) (Kopie) - kopie
Daniëlle van Lieshout

 Maria (6) (Kopie).JPG

 Maria Coolen
Marijke (7) (Kopie)Marijke van Klaveren
 

Silvere (6) (Kopie)

Silvère van Lieshout 

Bas (7) (Kopie) - kopie

Bas Goossens

Thomas

Thomas Triesschijn

 

Team

 Team ACVA (4)250px

Janneke Klompenhouwer
is de docent van de Startersklas en Talentklas 2 en geeft lessen in solfège en podiumpresentatie aan diverse groepen. Zij studeerde Docent Muziek aan het conservatorium van Rotterdam. Ook Janneke zong in het Haags Kinderkoor en zingt in Vocaal Ensemble Cantamare. Zij heeft een grote affiniteit met de muziektheatrale kant van het werken met kinderkoor. Janneke verzorgt ook een deel van de administratie.

Daniëlle van Lieshout

is de jongste docent van de Academy of Vocal Arts. Zij is naast solfègedocent ook dirigent van het Haags Kinderkoor en koormanager van Musicanti Kinderkoor. Ze dirigeert graag en zingt zelf met enthousiasme in Vocaal Ensemble Cantamare. 

Maria Coolen

is zangdocent van het B Koor, Talentklassen, Jongenskoor en Haags Kinderkoor. Zij was een van eerste gespecialiseerde docenten in de Lichtenberger methode. Daarnaast dirigeert zij in Helmond het Kinder- en Jeugdkoor Kunstkwartier en heeft een omvangrijke lespraktijk.

Marijke van Klaveren

is dirigent van het A Koor, B Koor en Talentklas 1, docent solfège en zang en hoofdvakdocent aan de opleiding voor kinderkoordirigenten. Zij studeerde schoolmuziek, orgel, koordirectie en kerkmuziek aan de conservatoria van Den Haag en Rotterdam. Zij is de oprichter van de Academy of Vocal Arts en nog altijd een groot pleitbezorger voor een gezonde muzikale opvoeding. Zij is dirigent van het Voorburgs Vocaal Ensemble.

Silvère van Lieshout
is directeur en artistiek leider van de Academy of Vocal Arts. Hij is dirigent van Musicanti Kinderkoor, Vocaal Ensemble Cantamare, Young Men´s Chorus en Kamerkoor ACVA VOCES. Silvère zet zich al ruim 40 jaar met hart en ziel in voor de ontwikkeling van de (kinder- en jeugd)koorzang in Nederland. Hij organiseerde vele cursussen en workshops op dat gebied, en publiceerde verschillende artikelen en uitgaven, waaronder de methode Jongleren. Hij streeft ernaar (jonge) mensen dichter bij de taal van de muziek te brengen. Silvère van Lieshout werd in 2008 wegens zijn verdiensten voor de kinderkoorzang door het Europees Muziek Festival voor de Jeugd benoemd tot  ambassadeur van dit toonaangevende festival. In 2013 is hij eveneens voor zijn verdiensten voor de kinderkoorzang in Nederland benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Bas Goossens 
is hoofd productie en zakelijk ondersteuner bij de Academy of Vocal Arts. Hij heeft altviool gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en studeerde rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden. Tijdens zijn studie was hij mede oprichter van het Haagse Ciconia Consort, waar hij productieleider en later ook zakelijk ondersteuner was. Sinds 2017 werkt hij bij de ACVA om dit instituut gezond te laten groeien. Bas werkte bij onder meer het Orlando Festival en de Amsterdamse Cellobiennale. De focus van Bas is gericht op het vergroten van de mogelijkheden voor de ACVA en het faciliteren van de unieke opleiding die kinderen bij de ACVA volgen. Daarnaast werkt hij aan de externe zichtbaarheid door het organiseren van bijzondere concerten door de selectiekoren en het vinden van een nieuwe vaste locatie. 

Thomas Triesschijn 
houdt zich bezig met het begeleiden van de producties. Thomas reist naast zijn werk voor de ACVA als blokfluitist door Europa met zijn Counterpoints.